Nikah Şekeri Tanıtımları

Bugün de 2 farklı nikah şekeri modelini detayları ile inceleyecek ve düğün gününüz için size fikir vermeye ve hayal gücünüzü genişletmeye çalışacağız.

İlk modelimiz Gift by Rana Elif web sitesinde gördüğümüz minik kovalar. Özellikle son yıllarda oldukça yaygınlaşan ve çoğu gelinin hayallerini süsleyen kır düğünleri için gerçekten ideal bir seçim olduğunu düşünüyoruz.

Bundan 5-6 sene öncesine kadar düğün dediğimizde otellerde (mevsimlerden yaz ise mutlaka ama mutlaka havuz başlarında) yapılan düğünler aklımıza gelirdi. Ama artık bu değişti. Özellikle İstanbul’da bir çok kır düğünü mekanı açıldı. Yine 5 yıl öncesine kadar bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda kır düğünü mekanı varken şimdi onlarca mekandan bahsediyoruz. Ve bu da konsept olarak nikah şekeri seçimine yansıdı. Böyle bir düğünde nikah şekeri olarak altın varaklı bir lokumluk dağıtmayacağınız kesin:)  O halde yeşille ve doğayla uyumlu, en azından bir manası olan bu kovaları nikah şekeri tercihinizde önemli bir seçenek olarak düşünmeye başlayabilirsiniz.

Kovalar renk olarak çok çeşitli.Sarıdan beyaza, turuncudan mora her renk var. Eğer düğün mekanınızda sadece 1 rengin ön plana çıkmasını istiyorsanız kovaları da tek renk olarak seçmenizde fayda var. Ama benim tavsiyem her zaman farklılıktan yana olduğum için değişik nikah şekerleri kullanmanız ve rengarenk kovalarla düğününüze bambaşka bir hava katmanız. Hatta içlerindeki tül renklerinin bile değişmesini isteyebilirsiniz.

Fotoğrafta da gördüğünüz, mini kovaların saplarında bulunan renkli kurdeleler isteğinize bağlı…Benim hoşuma gittiği için kalmasından yanayım. Yine renklerini değiştirebilirsiniz veya organze kurdele yerine saten ve oluklu kurdele tercihinde bulunabilirsiniz. Kovaların içerisine renkli badem şekerleri doldurabilir veya minik bonibon paketleri yaptırabilirsiniz. İsim etiketlerini ihmal etmeyin. Çerçeve renkleri nikah şekerleri ve ana renkleri ile mutlaka uyumlu olsun. Özel tasarım bir etiket de talep edebiliyorsunuz, ilgili firma bu talebinizi karşılayacaktır. Emin olun bu kovalar hiçbir zaman atılmayacak ve her zaman konuklarınız tarafından bir şekilde kullanılacak.

Diğer fotoğraftaki nikah şekeri hakkında konuşmak gerekirse gerçekten benim için çok özel bir model çünkü tam bir yaratıcılık örneği. Sıradanlık işte bu gibi fikirlerle yok oluyor.

Minik bir seramik saksı…Tahminen çapı 5 cm ve toprak içerisine ekilmiş bir fasulye fidanı. Filizlendiğinde üzerinde LOVE yazıyor.

Öncelikle saksının çok şık olduğunu belirtmem gerekiyor. Ancak benim fikrim böyle bir ürün için biraz fazla ağır bir renk ve tasarım seçmişler. Ben kır düğünleri için çok daha şirin çok daha renkli bir saksı isterdim. Varaklı gri kabartma detaylar kesinlikle benim tarzım değil özellikle bu tasarım için.

Saksının içinde durduğu kutu da yine çok güzel (benim için hala fazla gri) Saksının kutu içerisinde kaymaması ve devrilmemesi için özel bir bölme yapmışlar. Kutunun içinde saksının alt çapı kadar bir oyuk hazırlamışlar ve saksıyı buraya oturtmuşlar. Kullandıkları kudele artık birçok nikah şekeri tasarımında gördüğümüz kenarları saten ortası organze kurdeleler. Ürüne gerçekten çok güzel uyum sağlamış. Ve her zaman olduğu gibi özel bir teşekkür kartı da hazırlanmış. Fidanın üzerinde LOVE yazdığı için etiketi de kalp şeklinde ürettirmek mecburiyetinde kaldıklarına eminim:) Kartın şekli ve genel olarak bu orijinal nikah şekeri ile uyumu çok güzel olmasına rağmen ben hala gelinin ve damadın isimlerini bilmek istiyorum ama bu mümkün değil çünkü bir isim kartı görünmüyor. Bence kalp etiket içerisine teşekkür ederim yazılacağına çiftin ismi ve tarih yazılsaydı bence çok daha kişiye özel bir çalışma olarak görülecekti. Bu şekilde eksik kaldığını düşünüyorum.

Dediğim gibi, fikir harika ama bence uygulamada biraz daha değişiklik gerekiyor. Özellikle renkler konusunda. Siz de yorumladığımız bu modellerden seçebilir veya bu modellerden ilham alarak bambaşka bir nikah şekeri ile konuklarınızın karşısına çıkabilirsiniz. Artık her şey sizin yaratıcılığınıza, araştırmacılığınıza bağlı. Şunu bilin ki nişanlınız size asla bu tarz konularda fikir veremez. Siz kendiniz karar vereceksiniz.

GörselGörsel

Yorum bırakın