Düğün harcamalarınızdaki kalemler

Bu yazımızda düğünlerde geri planda kalan 2 konudan bahsedeceğiz. Düğün fotoğrafçısı seçimi ve nikah şekeri seçimi…

Bir güzel resmin binlerce kelime ile eşanlamlı olduğunu bilmeyen yoktur sanırım. Müstakbel kocanızla birlikte düğün fotoğrafçınızı seçerken, çekeceği fotoğraflarda sizi ve duygularınızı nasıl yansıtacağını bilmeniz çok önemlidir. Bu çekim sadece bir kere yapılacak ve bir daha tekrarı olmayacak. İsteseniz de, üzerine daha fazla para ödeseniz de o fotoğraflar sadece düğün gününde çekildiğinde anlamlı olur, başka bir zaman değil.

Bir düğün fotoğrafçısına harcanan paranın ekstra bir para olduğunu ve savurganlık olduğunu düşünen olabilir. Böyle düşünenler aynı zamanda özel tasarım nikah şekeri yaptıran çiftlere de aynı şeyi söylüyorlar. Ama bu gerçekten öyle mi? Aslında bu konu tamamen sizin bütçenize ve neyin sizin için öncelikli olduğuna bağlıdır. Kimi çiftler nikah şekerleri için önemli rakamları gözden çıkartırken diğerleri için davetiyeler çok önemli ve öncelikli oluyor. Bazı çiftler her konuğun telefonlarındaki düğün fotoğraflarını toplayarak fotoğraf çekimine hiçbir bütçe ayırmazken bazı çiftler de hem düğünden birkaç gün önce hem düğün günü hem de düğün sonrası hatta ilk sabahları için bile özel fotoğrafçı organize edebiliyorlar.

Düğün fotoğrafçınızı seçerken kendi stiliniz hakkında net bir bilginiz olmalı. Klasik fotoğrafları mı seviyorsunuz yoksa eskitilmiş yani vintage görünüşlü fotoğrafları mı? Kamera karşısında çok rahat olabilirim diyorsanız daha artistik fotoğraflar, gelini adeta bir şeker gibi gösteren fotoğraflar belki de sizin tercihiniz olabilir. Örneğin bazı fotoğrafçılar siyah-beyaz fotoğraflarda uzmanlaşmışlardır bazıları da rüm renklerin kullanıldığı. Arkadaşlarınıza sormayı ihmal etmeyin. Kendi düğünlerinde veya bir yakınlarının düğününde hangi uzmanla çalıştılar. Sonuçlardan memnun kaldılar mı? İlgili fotoğrafçının portföyüne mutlaka bakın. Eğer size hitap edeceğini düşünüyorsanız bence üzerinde fazla düşünmeyin ve onunla çalışın. Daha önce de yazdığım gibi, bu günü hayatınızda (inşallah) sadece bir kere yaşayacaksınız. Bütçeniz de varsa üzerinde çok düşünmeye gerek olduğunu sanmıyorum.

Nikah şekerleri de aslında pek farklı değil. Düğünlerde hep en sona bırakılır nikah şekeri seçimi ama aslında düğününüzdeki en fazla akılda kalıcı detaylarından birisidir. Bu konuda tavsiyem internet üzerinden detaylı bir araştırma yapmanız ve konunun uzmanı tasarımcıları bulmanızdır. Tek tip üretim yapan firmalar yerine kişiye özel nikah şekeri yapan tasarımcıları bulun ve emin olun çok daha fazla memnun kalacaksınız. Artık yüzlerce obje nikah şekeri olarak kullanılıyor ama önemli olan sizin duygularınızı yansıtması ve düğününüzdeki dekorla, renklerle kısacası konseptinizle uyumlu olması. Açıkçası bugüne kadar nikah şekerinden çok da memnun olmayan kişilere fazla rastlamaya başladım. Tüm seçenekleri değerlendirmiyor yeterince araştırma yapmıyorlar. Hele bir de son günlere bırakılınca panikle seçim yapıyorlar ve çoğu zaman da düğün sonrası “Ah keşke şu modeli seçseymişim” diye hayıflanıyorlar.

Bence her düğün bir yerinden orjinalliği yakalamalı. Nikah şekeri de aslında en kolay “farklı” olma yollarından biridir diye düşünüyorum.

Yorum bırakın